Naakte haver is meer dan een smaakvol en voedzaam graan. Het is een gewas dat op meerdere manieren bijdraagt aan onze gezondheid. Martina Sura-de Jong, lector Eiwittransitie, en haar collega Gertjan Klijnstra van Hogeschool Van Hall Larenstein onderzochten in de literatuur de voedingsstoffen en unieke eigenschappen van naakte haver. Hun onderzoek laat zien hoe het graan ons lichaam kan ondersteunen en verrijken. In ons kookboek vind je een korte weergave van dit onderzoek. Hieronder kun je het gehele onderzoek downloaden en lezen.
Dr. Martina Sura-de Jong, Gertjan Klijnstra, 10-10-205
Een literatuuronderzoek, uitgevoerd door het Lectoraat Eiwittransitie & Microbioom van Hogeschool Van Hall Larenstein, Leeuwarden.
Dit literatuuronderzoek is mede mogelijk gemaakt door de Versnellingsagenda Noordoost Fryslân, project HaverWijs.

De Havercoöperatie U.A.
p/a Doniawei 26, 9104 GM Damwâld
KvK: 9383 7828
IBAN: (In aanvraag)
Mede mogelijk gemaakt en financieel ondersteund door:

